Op deze plek bij Heukelum in de West-Betuwe stortte een Typhoon-jachtvlieger met John 'Jack'Lunn (inzet) neer nadat het door Duits afweergeschut onder vuur was genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek bij Heukelum in de West-Betuwe stortte een Typhoon-jachtvlieger met John 'Jack'Lunn (inzet) neer nadat het door Duits afweergeschut onder vuur was genomen. © Cor de Kock

Betuwse landeigenaar blijft smeekbedes afwijzen om WO2-vliegenier te mogen opgraven: ‘We willen dit afsluiten’

Nabestaanden van een WO2-vliegenier die neerstortte in een weiland bij Heukelum, deden de afgelopen jaren meerdere malen tevergeefs een smeekbede bij de landeigenaar om zijn resten op te mogen graven. Een nabestaande liet onlangs tijdens een bezoek aan het vliegeniersmuseum in Fort Vuren het grote verdriet nog eens blijken. Maar de landeigenaar blijft medewerking weigeren.

26 reacties

 • Harm Bad

  2 maanden geleden
  Voor de mensen die roepen: "ach je kunt hem toch ook daar herdenken". Ja dat kan, mits daar goedkeuring voor wordt gegeven en gezien de 'welwillendheid' tot nu toe acht ik die kans klein. En voor de roepers: "ja straks graven ze het hele weiland af". Er is voldoende techniek om nog voordat er een schop de grond in gaat te bepalen waar ze precies moeten graven. Als je niet kunt snappen wat dit voor sommige mensen betekent hou dan aub je mond en ga WW2 docu's kijken.
 • theo jansen

  2 maanden geleden
  Er is leven na de dood omdat het bewustzijn los staat van het lichaam.Verder: voor de familie moet je het wel doen.
 • Roel Bosch

  2 maanden geleden
  @Jaap de Graaf. Precies, 100% met u eens !!
 • Marianne Vanden Zandschulp

  2 maanden geleden
  Doe het alstublieft,wat is het probleem voor u als landeigenaar,gun die mensen dat ze het kunnen afsluiten.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Iemand die voor jouw vrijheid gestorven is geen rustplaats gunnen, dan ben je wel echt een triest figuur.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”