Bijzondere hommage aan Piet Mulder

CULEMBORG - Schilder Piet Mulder (1919-2001), die bijna zes decennia in Geldermalsen woonde, zou dit jaar 100 zijn geworden. Aanleiding voor een eerbetoon in de vorm van een grootse kunstroute en het boek Piet Mulder - Schilder van het Betuws landschap, dat door zijn eigen kinderen is gerealiseerd. 

Volledig scherm
Reinjan Mulder in de Gelderlandfabriek Culemborg waar binnenkort werk van zijn vader, de schilder Piet Mulder, is te zien. © Raphaël Drent

Toen Piet Mulder in 2001 overleed, liet hij honderden tekeningen en schilderijen na. Van stillevens, naakten en zeegezichten tot portretten. Maar bovenal had hij Geldermalsen en de nabij gelegen dorpen geschilderd, die hij 56 jaar lang per fiets en gewapend met zijn schetsboek, tekenpen en aquarelverf had verkend. Mulders kinderen Reinjan en Els besloten daarom ‘zijn beste werk’ nog tot 2019 apart te houden om daarmee in zijn honderdste geboortejaar een boek uit te geven dat liet zien wat hij allemaal kon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland