Volledig scherm
Wandelaars tussen de bloesem © RBT Rivierenland

Bloesemtocht Geldermalsen krijgt steun van Google

GELDERMALSEN - De Rode Kruis Bloesemwandeltocht in Geldermalsen krijgt steun van Google. De met zo'n 30.000 deelnemers op een na grootste eendaagse wandeltocht ter wereld, alleen Airborne Wandeltocht Oosterbeek trekt nog iets meer wandelaars, krijgt van Google een gratis mediabudget van 10.000 dollar per maand, dus 120.000 dollar (108.000 euro) op jaarbasis.

Het Regionaal Bureau voor Toersime heeft zich met succes ingespannen om dit gratis Google Ad Grants-account te krijgen. Het budget wordt ingezet voor campagnes op Google om de zichtbaarheid en naamsbekendheid van de Bloesemtocht verder te vergroten. Dankzij de inzet van Google Ad Grants zijn non-profit organisaties zichtbaarder in de zoekmachine en wordt gericht geadverteerd op de juiste doelgroepen.

Fruitboomgaarden

De Rode Kruis Bloesemtocht is een jaarlijks eendaags wandelevenement. De routes vanuit Geldermalsen leiden dwars door boomgaarden en over terreinen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Deelnemers wandelen over dijken, door uiterwaarden en dwars door fruitboomgaarden die volop in de bloesem staan. Hans van Kranenburg (voorzitter Nationale Rode Kruis Bloesemtocht): ,,We zijn erg content met de hulp die RBT Rivierenland heeft geboden. Het stelt onze organisatie in staat om met het beschikbare mediabudget meer vrijwilligers te werven en nieuwe sponsoren aan ons te binden.’’

Zaterdag 18 april 2020

De Stichting heeft als doel het verwerven van fondsen voor het Rode Kruis. De Stichting Rode Kruis Bloesemtocht telt ruim 500 vrijwilligers. In 2020 vindt de 28e editie van de Bloesemtocht plaats op 18 april.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland