Volledig scherm
PREMIUM
Ook op 7 december werden er al autobanden in brand gestoken midden in Waardenburg. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Branden op straat, dat wil de burgemeester
niet in aanloop naar de jaarwisseling

WAARDENBURG - Uitgerekend op de dag dat burgemeester Servaas Stoop van West Betuwe ouders in Waardenburg aanspoorde om in aanloop naar de jaarwisseling hun kinderen in de gaten te houden, ging midden in het dorp een aanhanger vol autobanden in vlammen op.

Quote

Geweldig dat er zoveel te doen is en georgani­seerd wordt. Wij ondersteu­nen deze activitei­ten van harte

Pieter van Maaren, Burgemeester Zaltbommel

Net als zijn collega Stoop heeft ook burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel een oproep gedaan om ‘respect te hebben voor elkaars spullen’ en er mooie jaarwisseling van te maken. Zaltbommel verspreidt deze week huis aan huis een overzicht van de activiteiten op en rond Oud en Nieuw.

Dat zijn evenementen die door lokale verenigingen, comités en dorpsraden zijn georganiseerd. Deze aanpak is bedoeld om te voorkomen dat het uit de hand loopt, problemen die de laatste jaren vooral in Brakel en Poederoijen spelen.

Van Maaren onderstreept in een verklaring hoe blij hij is met de evenementen die worden gehouden. ,,Geweldig dat er zoveel te doen is en georganiseerd wordt. Wij ondersteunen deze activiteiten van harte en stelden hiervoor bijvoorbeeld subsidies en ondersteuning beschikbaar.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland