Bijna 1500 varkens zijn om het leven gekomen bij een zeer grote stalbrand in Streefkerk.
Volledig scherm
Bijna 1500 varkens zijn om het leven gekomen bij een zeer grote stalbrand in Streefkerk. © Jeroen Verbueken/Foto Busink

Brandlucht in de Betuwe door grote brand in varkensstal Streefkerk

TIEL - Een brand in een varkensstal in Streefkerk, ten oosten van Rotterdam, zorgt deze donderdagavond voor een brandlucht in de omgeving van Geldermalsen, Deil, Tricht en Tiel. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Die verwacht dat de stank zich de komende uren verder zal verspreiden over de regio.

13 reacties

 • teus eden

  2 jaar geleden
  Luchtwassers . Zuigen het vuur door de stal dat is het grootste probleem
 • DeRijdendeZwetser

  2 jaar geleden
  Het spijt me heel erg hoor, maar ik vermoed dat er sprake is van terrorisme. Het is wel heel toevallig dat megastallen tegenwoordig allemaal stuk voor stuk afbranden nu deze in de belangstelling staan.
 • Nicky

  2 jaar geleden
  Bij ons marcheren de muizen door de schuur (we hebben er geen last van) en nog nooit kortsluiting gehad. Ik denk dat deugdelijk aangelegde en onderhouden  elektrische installaties voldoende zijn. Zoveel ratten lopen er nou ook weer niet rond in moderne stallen.
 • Nicky

  2 jaar geleden
  En een iemand vindt dit een foute opmerking, gezien het duimpje. De brandstichter?We gaan morgen barbecueën: vegetarische burgers en geroosterde groenten. Het is even wennen, maar ik zou nu niet meer anders willen.
 • Bibi

  2 jaar geleden
  Gisteren duizenden kippen en nu weer dit. Wanneer houdt dit idiote wijze van dieren hokken op? ! Dier en mens-onwaardig !!!!

Rivierenland