Volledig scherm
Bijna 1500 varkens zijn om het leven gekomen bij een zeer grote stalbrand in Streefkerk. © Jeroen Verbueken/Foto Busink

Brandlucht in de Betuwe door grote brand in varkensstal Streefkerk

TIEL - Een brand in een varkensstal in Streefkerk, ten oosten van Rotterdam, zorgt deze donderdagavond voor een brandlucht in de omgeving van Geldermalsen, Deil, Tricht en Tiel. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Die verwacht dat de stank zich de komende uren verder zal verspreiden over de regio.

Daarbij waait de brandlucht in zuidoostelijke richting .

Bij de brand in de varkensstal kwamen eerder vanavond ongeveer 1500 varkens om het leven. De schuur is verwoest. De brandweer blust nog na. ,,De brandweer heeft alles op alles gezet om de varkens te redden, maar de brand sloeg te snel om zich heen”, zegt een woordvoerder. Slechts 11 dieren wisten uit de brandende schuur te ontsnappen. ,,Die worden opgevangen in een nabijgelegen weiland.” 

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een kleinere schuur achter de loods. ‘Ze heeft 50 geiten uit het schuurtje in veiligheid kunnen brengen.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland