Het dorp Waardenburg ligt pal langs de A2. De bebouwde kom ligt ten oosten van de snelweg, het bedrijventerrein ten westen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dorp Waardenburg ligt pal langs de A2. De bebouwde kom ligt ten oosten van de snelweg, het bedrijventerrein ten westen. © Google Earth

Bredere A2 heeft enorme impact op Waardenburg

WAARDENBURG - Verbreding van de A2 bij Waardenburg tot 2 x 4 of zelfs 2 x 5 rijstroken heeft enorme gevolgen voor het dorp Waardenburg. Fractievoorzitter Petra van Kuilenburg van Leefbaar Lokaal Belang vreest dat dat zal leiden tot sloop van de walwoningen langs de A2 en wederom verplaatsing van het WNC-sportpark.

Wethouder Ton van Maanen sluit dat niet uit, maar definitieve keuzes zijn nog niet gemaakt zei hij dinsdagavond tijdens een digitale raadsbijeenkomst. Alle fracties vinden dat de bevolking van Waardenburg meer  betrokken moet worden. Tot dusverre is dat onvoldoende gebeurd, zo gaf ook inspreker Gilles Tebrunsvelt van Platform Waardenburg aan: ,,Velen zijn overvallen of weten nog van niets. Er zijn mensen heel angstig over wat dit voor hen gaat betekenen.’’ Hennie Challik (PvdA): ,,Het wordt allemaal te veel voor Waardenburg. De extra treinen, de verbreding van de A2, de dijkverzwaring. We moeten de mensen mee laten praten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland