Volledig scherm
Club Rodenburg in Beesd. © William Hoogteyling

Brievenactie voor Club Rodenburg: ‘We gaan door, al moeten we een jaar wachten’

BEESD  -  ‘Ga in gesprek met mensen en kom samen tot een oplossing!’ Het is een van de noodkreten die de gemeente West Betuwe dezer dagen binnen krijgt in de digitale brievenbus. 

Als het voor de Beesdse Club Rodenburg een beetje meezit, belandden er deze week tientallen, misschien wel honderden mails in de mailbox van de gemeente West Betuwe.

Eigenaren Janice en John Bronk hebben op Facebook hun bezoekers gevraagd om die brieven - digitaal of niet - te gaan sturen aan de gemeente West Betuwe.

De discotheekeigenaren moesten dit voorjaar lijdzaam toezien hoe burgemeester Harry Keereweer van West Betuwe verordonneerde dat de discotheek dicht moest. Volgens de gemeente West Betuwe was er sprake van een reeks aan incidenten.

Zo waren er regelmatig vechtpartijen en werd er illegaal drugs verkocht en gebruikt in de discotheek. De verkoop van pillen door bezoekers aan undercover-agenten bleek de druppel. 

Quote

We kunnen het pand helemaal niet meer in.

Afspraken nagekomen

Volledig scherm
John Bronk (links) en Janice Bronk met hun advocaat Anis Boumanjal op archiefbeeld. © William Hoogteyling

Eigenaren John en Janice Brink menen dat het onterecht is dat de club dicht moet. Ze wijzen op een convenant dat ze met politie en de gemeente hebben gesloten. Wat hen betreft hebben ze dat altijd nagekomen.

Het is volgens de eigenaren echter onmogelijk om alle drugs te weren uit een discotheek. Zij vinden dat zij alles gedaan hebben om drugsgebruik en andere zaken tegen te gaan. 

Een eerste bezwaar bij de gemeentelijke bezwarencommissie viel echter uit in het nadeel van Club Rodenburg, waarna de discotheek in mei werd verzegeld door de gemeente West Betuwe. ,,We kunnen er helemaal niet meer in’’, zegt een woordvoerder van de discotheek. 

Reeks brieven naar het gemeentehuis

De discotheekeigenaren willen nu graag alsnog in gesprek met de gemeente West Betuwe. ,,Zij willen niet met ons spreken, maar dat is niet conform de afspraken’’, zo zegt de woordvoerder. Hij noemt het onbegrijpelijk dat het zo stil blijft van de zijde van de gemeente.

En dus roept het bedrijf op Facebook op om brieven te schrijven naar de gemeente. Niet één gezamenlijke brief, maar een reeks aan brieven waarin de mensen aangeven dat de club weer open moet en dat de gemeente het gesprek moet aangaan. 

Verschillende enthousiaste bezoekers van de discotheek hebben dat meteen gedaan en dat gedeeld op sociale media.  Of de brieven meteen inhoudelijk worden behandeld, is overigens maar de vraag. Er is immers sprake van een zomerreces bij de politici in Geldermalsen. 

Rodenburg wil hoe dan ook weer open 

Hoe dan ook, Club Rodenburg geeft aan er alles aan willen te doen om weer open te gaan, al is dat over een jaar, zo geeft de woordvoerder aan.

Eerder gaven de eigenaren aan dat een sluiting van een jaar de doodsteek zou betekenen voor het bedrijf. Dat is niet zo, zegt de woordvoerder. ,,We gaan door, ook al moeten we er een jaar op wachten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland