Volledig scherm
De Hartenhoeve. © Google Streetview

CDA’er stapt uit gemeenteraad West Betuwe om onrust Hartenhoeve

GELDERMALSEN - Hein van Harten is opgestapt uit de gemeenteraad van West Betuwe. Dat heeft fractievoorzitter Dittie van Zee van het CDA dinsdagavond bekendgemaakt. Volgens Van Zee heeft de onrust rond de zorgorganisatie van Van Harten, de Hartenhoeve, daar een belangrijke rol in gespeeld.

Van Harten zit sinds begin dit jaar voor het CDA in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente West Betuwe. Kortgeleden is hij teruggetreden uit de onderneming die hij oprichtte, volgens eigen zeggen omdat hij ook raadslid was en belangenverstrengeling wilde voorkomen.

Rapport van de Inspectie

Vorige week werd het rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Wmo-toezichthouder van de GGD Gelderland-Zuid bekend. Die oordeelde dat de Hartenhoeve op zes van de zeven onderzochte punten niet voldoet aan de eisen.

Volgens Van Zee heeft Van Harten ‘in zijn wijsheid besloten zijn ambt neer te willen leggen’, een besluit dat de fractie ‘respecteert, maar ten zeerste betreurt’. De CDA’er betreurt, stelt ze, de verwarring die is ontstaan rond de kwaliteit van de zorg op de Hartenhoeve en wil daar zijn aandacht op richten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland