Volledig scherm
Bomen © ChristenUnie

ChristenUnie West Betuwe wil herplant voor honderden gekapte bomen en krijgt haar zin

WEST BETUWE - De ChristenUnie in West Betuwe wil dat er voor 764 bomen die onlangs in de gemeente zijn gekapt, minstens even veel nieuwe bomen terugkomen. B en W zijn het daarmee eens.

De gemeente meldde dat de honderden bomen tegen de vlakte moesten, omdat ze een gevaar waren voor de veiligheid. De ChristenUnie vindt echter dat de gemeente niet alleen naar de veiligheid kijkt, maar ook haar verantwoordelijkheid neemt voor een groene leefomgeving. Daarom heeft de partij hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Herplant van verschillende soorten

De ChristenUnie ziet graag dat de gemeente minimaal het aantal gekapte bomen dit jaar nog terug plant en dat daarbij rekening wordt gehouden met de biodiversiteit. Het antwoord was positief. Dit najaar volgt herplant. Als vervanging op dezelfde plek niet kan, worden elders bomen geplant. Daarbij zegde de gemeente toe rekening te houden met de biodiversiteit door te variëren in soorten en variëteiten. 

,,De ChristenUnie is blij met dit antwoord, omdat het landschap op die manier groen blijft en inwoners en toeristen kunnen blijven genieten van al het moois dat West Betuwe te bieden heeft’’, melden fractieleden Fred Temminck en Martha Kool. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland