Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Club Rodenburg in Beesd blijft vooralsnog gesloten

UpdateBEESD - Club Rodenburg in Beesd blijft voorlopig nog gesloten. Dat heeft de rechter vrijdagmiddag bepaald nadat de eigenaren, broer en zus Janice en John Bronk, om een voorlopige voorziening hadden gevraagd om de zaak toch open te houden. Deze voorziening is afgewezen.

Begin april werd de uitgaansgelegenheid gesloten door interim burgemeester Harry Keereweer van de gemeente West-Betuwe nadat agenten twee xtc-pillen en een halve gram cocaïne hadden bemachtigd in de club.

Totaal niet in contrast

Eigenaresse Janice Bronk was vrijdagmiddag niet beschikbaar voor commentaar. Haar echtgenoot Mike van Toren begrijpt helemaal niets van de uitspraak. ,,Dit staat totaal niet in verhouding tot andere zaken. Daar waar geschoten wordt mogen ze na een half jaar weer open, en wij moeten een jaar dicht.” Van Toren geeft aan dat ze zich niet neerleggen bij de uitspraak van de rechter en in beroep gaan.

Gemeente

Naast de uitspraak van vanmiddag staat de houding van de gemeente West-Betuwe Van Toren niet aan. ,,Wij hebben alles gedaan om het goed op te lossen, maar de gemeente wil niet met ons in gesprek”, zegt de boze echtgenoot. 

De gemeente zelf zegt inderdaad niet in gesprek te willen gaan zolang de zaak nog bij de rechter ligt. ,,Wij hebben de mensen van Club Rodenburg op dit moment niets te bieden. Het is een juridisch proces, en dit wachten we af. Ook omdat ze nu in hoger beroep willen gaan”, zegt een woordvoerder. 

Rivierenland