Geldermalsen De vroege starters van de Rode Kruis Bloesemtocht hadden in 2019 een extra attractie, door de 5 graden nachtvorst moesten de fruittelers hun beregeningsinstallaties aan zetten voor de bloesem te beschermen.
Volledig scherm
Geldermalsen De vroege starters van de Rode Kruis Bloesemtocht hadden in 2019 een extra attractie, door de 5 graden nachtvorst moesten de fruittelers hun beregeningsinstallaties aan zetten voor de bloesem te beschermen. © William Hoogteyling

Corona zet streep door Rode Kruis Bloesemtocht

GELDERMALSEN - De Rode Kruis Bloesemtocht, 's wereld grootste eendaagse wandeltocht, is vanwege het coronavirus geannuleerd. Er werden op zaterdag 18 april zo'n 35.000 wandelaars verwacht. Dat besluit heeft de organisatie dinsdagmiddag moeten nemen.

De annulering geldt ook voor de vijfde editie van de Bloesemrun op 17 april. Het bestuur heeft het besluit in goed overleg met burgemeester Servaas Stoop van West Betuwe genomen. Het zou de 28ste editie van het wandelevenement zijn geworden. 

Gezondheidsrisico's

Met dit besluit wil het bestuur de gezondheidsrisico’s van de wandelaars, vrijwilligers, sponsoren en alle andere personen minimaliseren. De stichting is zich bewust van de grote teleurstelling bij alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en andere betrokkenen. 

Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg: ,,Het stichtingsbestuur wenst u sterkte en een goede gezondheid toe in deze tijd. Een speciale aandacht willen wij graag geven aan de ouderen en zwakkere personen in deze onzekere tijd. Mede voor hen en het Nederlands Rode Kruis organiseren wij dit evenement.’’

2021
De stichting hoopt in 2021 weer zo’n 35.000 wandelaars te mogen verwelkomen: de Bloesemtocht zal dan gehouden worden op 17 april.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland