Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Van Beuningengemaal in de Linge bij Zoelen is een paar jaar geleden een drijflijn geplaatst door Jan van Balveren en Arie Bassa van Waterschap Rivierenland. Dat moet zwemmers en vaarders weg houden bij de gevaarlijke inlaten onder het AmsterdamRijnkanaal door. © William Hoogteyling

De Linge is bovengronds een idylle

BLOGRijn, Waal, Lek. Het zijn de rivieren waar je het eerst aan denkt als je het over Rivierenland hebt. Maar de meest Betuwse van alle rivieren is natuurlijk de Linge. En toch lijkt die rustig kabbelende rivier een beetje onzichtbaar door het Betuwse landschap te slingeren. Echt onzichtbaar en bepaald niet rustig kabbelend is de Linge alleen onder het Amsterdam-Rijnkanaal.

Vorige week bleek tijdens een inloopbijeenkomst over plannen voor de Geldermalsense jachthaven dat Geldermalsen graag een dorp aan de rivier wil worden. Logisch, de Linge is op haar mooist tussen Geldermalsen en Asperen. Met Gellicum en Acquoy als kroonjuwelen, geen wonder dat daar rondvaartboten varen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland