Volledig scherm
T-Jater speelt de Compassion © William Hoogteyling

De Passion van Geldermalsen

GELDERMALSEN - Petrus, Judas en Pilatus: ze waren niet alleen bij The Passion afgelopen donderdag, maar ook gaven ook vrijdagavond  acte de présence bij The Compassion in Geldermalsen. 

Op het Marktplein beeldde Toneelgroep T-jater het verhaal over het lijden en sterven van Jezus. Daarin verwerkte regisseur Dinie van Oort ook een Russisch sprookje, In de Ban van de Ring en de mythe van Demeter en Persephone. ,,Het is een lappendeken van vier theaterstukken, met muziek en dans’’, zegt Van Oort.

Lente

In tegenstelling tot kerst, dat de theatergroep ook elk jaar verbeeldt, is het paasverhaal niet zo bekend. ,,Veel mensen denken toch aan de lente en eieren.’’ Het is voor T-jater de derde keer dat het passieverhaal wordt gespeeld. Maandag is de voorstelling nog een keer te zien, om 15 uur in woonzorg Ravestein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland