In Wier, Friesland staat al een eerste exemplaar van de SMART-L-radar van Defensie. De tweede zou in Herwijnen komen, maar in opdracht van de Tweede Kamer moet Defensie een andere locatie zoeken voor de zuidelijke radar.
Volledig scherm
PREMIUM
In Wier, Friesland staat al een eerste exemplaar van de SMART-L-radar van Defensie. De tweede zou in Herwijnen komen, maar in opdracht van de Tweede Kamer moet Defensie een andere locatie zoeken voor de zuidelijke radar. © Anton Kappers

Defensie hint dat radar misschien toch in Herwijnen komt, West Betuwe verbaasd: ‘Procedure zou stoppen’

Terwijl een meerderheid van de Tweede Kamer het kabinet heeft opgedragen een nieuwe militaire radar niet in Herwijnen te plaatsen, komt hij er misschien alsnog. Een medewerker van Defensie zei dat vrijdagochtend terloops in het NOS Radio 1 Journaal. West Betuwe vraagt in Den Haag om opheldering, Defensie reageert dat er niets veranderd is. 

3 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Janneke misschien moet u zich eens gaan verdiepen hoe er met de inwoners wordt omgegaan. Als de 2e kamer al zegt dat hij daar niet moet komen, moet defensie zich daar gewoon bij neerleggen en niet de inwoners met zulke desinformatie gaan terroriseren.
 • janneke Jansen

  1 jaar geleden
  Het is te hopen, het wordt tijd dat er een nieuwe rader komt. Dat je verwijst na dat het leger de macht overneemt en vervolgens een hint geeft waar dat ook gebeurt. Ik hoop toch niet dat je Myanmar bedoeld. Dan is er iets met u niet in orde. Misschien moet u zich eens verdiepen waarom die radar er moet komen. Het is vervolgens ook nog een plaats waar weinig bewoners in de buurt wonen. Midden tussen de weilanden en koeien
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Het leger neemt de macht over, waar zien we dat nog meer. Hypothetisch gezwam is een middelvinger naar de inwoners.

Rivierenland