Het gemeentehuis van Geldermalsen, rechts de raadszaal.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Geldermalsen, rechts de raadszaal. © Google

Dorpsbelangen gaat niet naar raadsvergadering West Betuwe: ‘Solidair met de inwoners’

GELDERMALSEN - Dorpsbelangen ziet af van deelname aan de raadsvergadering van West Betuwe, die vanavond (31 maart) gehouden wordt in het gemeentehuis in Geldermalsen.

Gelet op de voorbeeldfunctie die raadsleden hebben, wil de fractie solidair zijn met de inwoners van de gemeente en zich houden aan de oproep van het kabinet om vooral thuis te blijven, meldt de fractie in een schriftelijke verklaring. 

De fractie wil elk besmettingsrisico vermijden: ‘Ook in de gemeente West Betuwe stijgt het aantal Corona patiënten gestaag, hetgeen zorgelijk te noemen is.’

Spoedwet

De mogelijkheid om de komende raadsvergadering af te gelasten is aanwezig, stelt de grootste fractie in West Betuwe. Het zal vermoedelijk om maar één raadsvergadering gaan, omdat er een spoedwet in de maak is. 

Deze wet moet het mogelijk maken dat de gemeenteraad gedurende de corona-virus-crisis-periode rechtsgeldige besluiten kan nemen, door digitaal vergaderen en digitaal besluiten door gemeenteraden wettelijk mogelijk te maken. De wet zal binnen twee weken in de ministerraad en in de Kamer worden behandeld.

Dat zou volgens Dorpsbelangen betekenen dat de voltallige gemeenteraad op 21 april digitaal besluiten mag nemen in een online raadsvergadering.

Rivierenland