Koning Willem Alexander en koningin Maxima klusten in 2015 in het dorpshuis in Tricht.
Volledig scherm
Koning Willem Alexander en koningin Maxima klusten in 2015 in het dorpshuis in Tricht. © William Hoogteyling

Dorpshuizen West Betuwe vragen om soepelheid met alcohol schenken: ‘Bijna geen horeca meer’

GELDERMALSEN - De gemeente West Betuwe is bezig met nieuwe regelgeving voor de dorpshuizen. De samenwerkende dorpshuizen vragen om meer soepelheid met het schenken van alcohol.

4 reacties

 • Björn Grooten

  2 jaar geleden
  Natuurlijk kan de gemeente niet toestaan om soepel om te gaan met het schenken van alcohol. Willen de dorpshuizen dat wel dan moeten ze gewoon een kroeg worden, maar dat kost geld. De horeca moet aan strengen eisen voldoen en dat zou dus oneerlijk zijn als dorpshuizen dat niet hoeven. Dus dorpshuizen zijn geen horeca dus mogen ze beperkt of geen alcohol schenken. Dat is gewoon de wet.
 • Fred

  2 jaar geleden
  Deze dorpshuizen zijn, net als de kerk, de school, de doktoren wat winkels onmisbaar voor een normaal sociaal leven in de dorpen. Maar helaas is het vragen om deze aandacht nodig omdat de dorpen dankzij de herindeling onder een ander bestuur en de bijbehorende regelgeving vallen. Slechts een van de redenen waarom gemeentelijke herindeling voor mij onbespreekbaar is.
 • Cerberus

  2 jaar geleden
  Regels zijn regels ook voor dorpshuizen, overtreden is gewoon ff een jaartje dicht om na te denken over de zonden.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Juist niet want de bevolking van deze kernen heeft al eerder duidelijk laten zien dat men problemen blijkt te hebben met alcohol en het kan geen gemeentelijk beleid zijn om die te verschaffen.Als de bewoners echt om hun verenigingen geven malen ze niet om gebrek aan alcohol.

Rivierenland