Volledig scherm
Station Geldermalsen. © William Hoogteyling

Drie dagen geen trein op station Geldermalsen

GELDERMALSEN - Treinreizigers moeten er in het weekeinde van vrijdag 30 augustus rekening mee houden dat ze niet op de trein kunnen stappen op station Geldermalsen.

Dat heeft te maken met werkzaamheden aan het spoor tussen Utrecht en Den Bosch. Er rijden geen treinen van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september. Dat heeft ook gevolgen voor de treinverbindingen naar Tiel en naar Leerdam, ook die rijden die drie dagen niet.

Vervangend busvervoer

Reizigers op station Geldermalsen moeten in dat weekeinde gebruik maken van vervangend busvervoer. Er rijden stopbussen tussen Houten en Tiel en tussen Houten en ‘s-Hertogenbosch. 

Geldermalsen ligt op de route van het toekomstige hoogfrequent spoor. Daarop rijden elke tien minuten treinen, bijvoorbeeld van Utrecht naar Den Bosch. Daarvoor wordt op verschillende momenten aan het spoor gewerkt. Ook het station van Geldermalsen gaat de komende jaren op de schop. Voor een goede dienstregeling is het nodig sporen en perrons aan te passen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland