Volledig scherm
koninklijke onderscheiding lid in de orde van Oranje Nassau © stock

Drie koninklijke lintjes in West Betuwe

GELDERMALSEN/WAARDENBURG - Servaas Stoop is pas een week burgemeester, maar hij heeft al drie koninklijke onderscheidingen uit kunnen reiken. Alle drie zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Cornelis Johan ‘t Gilde (82) ontving deze onderscheiding zaterdag voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij diverse verenigingen in West Betuwe. Hij is sinds 1978 betrokken bij de Geldermalsense Lawn Tennis Club (Gltc). Hij is daar gediplomeerd competitieleider. Ook is hij 32 jaar lid geweest van de technische commissie en organiseerde hij 35 jaar de klaverjasavonden. Hij was ook actief bij de Hockey Club Geldermalsen en Schaakvereniging Geldermalsen/Culemborg en is mantelzorger voor zijn vrouw.

Brandweer

Vrijdagavond reikte Stoop bij de brandweer Waardenburg lintjes uit aan Anthonie Donker uit Haaften (52 jaar) en Johan Horssen uit Haaften (58 jaar). 

Donker was 31 jaar vrijwilliger bij de brandweer en sinds 2005 groepschef van de brandweerpost in Waardenburg. Horssen was van 1989 tot 2019 onafgebroken vrijwilliger bij de brandweer. Beide mannen namen ook deel aan wedstrijden, regionale activiteiten en maatschappelijke brandweerzaken.

Rivierenland