Boswachter Bert Vos laat tijdens de rondleiding een aftakelende beuk zien. ,,Deze jongen gaat er onherroepelijk aan."
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Bert Vos laat tijdens de rondleiding een aftakelende beuk zien. ,,Deze jongen gaat er onherroepelijk aan." © William Hoogteyling

Droogte en stikstof krijgen vat op Betuwse natuur: ‘Wat groeit en bloeit is nu verschroeid’

Gidsen van het Geldersch Landschap lieten zondagochtend zien wat stikstof en droogte doen met het parkbos tussen Waardenburg en Neerijnen. 

34 reacties

 • Ruud Frenken

  2 maanden geleden
  Duidelijk het resultaat van mismanagement van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Heeft niets met stikstof te maken.
 • jan willems

  2 maanden geleden
  @Hans misschien beter voor de natuur als de mensheid uitsterft de natuur hersteld wel weer kijk maar na de meteor inslag 65 miljoen jaren terug de dino's stierven uit en de natuur kwam terug en begong een nieuw leven maar de evolutie maakte een fout de mens die niet samen leven kan met elkaar en voor moord en doodslag is en overbevolking te werk stelt ja aan alles komt een eind laten we nog even genieten en dan is het sprookje over.
 • Corry Custers

  2 maanden geleden
  Erg goed collega's om tijdens deze wandeling aandacht te geven aan de milieuproblematiek. Groet Cor
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  We kunnen niet en het stikstof naar beneden krijgen met 17,5 miljoen op een postzegel en op industrieel gebied meespelen met bedrijven zoals Tata, de Rotterdamse haven en een Europees vliegveld. De grenzen zetten we open voor asielzoekers die ook weer stikstof en co2 “produceren “. Dus denkt Den Haag laten we de burger maar weer scheel betalen onder de noemer co2 en milieu. Er is al 60 miljard (!) naar de stikstof gegaan zonder enig resultaat. Eerst doen en dan denken. Typisch Den Haag ….
 • S Ten Have

  2 maanden geleden
  En weer ligt het aan de stikstof. Is de zure regen niet terug???? Of de ozon gat???? Als de boeren over 8 jaar zijn opgeruimd dan zal de natuur er over 15 jaar er vast weer glansrijk bij staan.!!!!!! Wat een gelul. Onderhoud is het grote probleem. Natuurmonumenten gelderslandschap allemaal met veel subsidie natuur gekocht en nu het op onderhoud aankomt kost het allemaal teveel. Op de heide horen schapen te lopen. Zie jij ze???? Nee, stikstof laat het gras groeien en is het probleem.