Rechtbanktekening van pianostemmer Wijnand B., die in 2017 een dominee op een haar na vermoordde met een hamer, waarna hij een hartaanval kreeg. Sindsdien is zijn fysieke en mentale toestand hard achteruit gegaan. Na jaren van tbs moet er nu een plek voor B. gevonden worden in een reguliere zorginstelling.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van pianostemmer Wijnand B., die in 2017 een dominee op een haar na vermoordde met een hamer, waarna hij een hartaanval kreeg. Sindsdien is zijn fysieke en mentale toestand hard achteruit gegaan. Na jaren van tbs moet er nu een plek voor B. gevonden worden in een reguliere zorginstelling. © Jeroen Nissen

‘Duivels dilemma’: waar moet pianostemmer Wijnand B. heen? Te ziek voor tbs, maar verpleeghuizen staan ook niet te springen

TRICHT - Als een zielig hoopje mens staart hij voor zich uit naar de camera. Zittend in een stoel, geflankeerd door een begeleidster. Als de rechter vraagt of hij de 54-jarige Wijnand B. is, valt een stilte. Pas als hij de stem van zijn advocaat Jan Peter van Schaik hoort, geeft hij een teken van leven. Maar meer dan wat ondefinieerbare klanken zijn het niet.

3 reacties

 • M. Kernkamp

  2 maanden geleden
  Waarom hebben ze jaren geleden REKKEN gesloten? Is daar wel goed over nagedacht? Was keurig verbouwd, was plaats, maar ja er zijn altijd mensen die het zgn beter weten. Nu te laat en zit men met de handen in het jaar!
 • Ron Peters

  2 maanden geleden
  Breng hem maar hier. Ik ben een super mantelzorger.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Heb ergens gelezen dat er in ons land nog een soort kliniek is , waarbij je maar heel even opgenomen hoeft te worden , en dan in een keer van alle zorgen en kwalen bent bevrijd......of hoe zat dat ook alweer....?

Rivierenland