Volledig scherm
PREMIUM
Geldermalsen Mersa Damen heeft een planten asiel.Foto William Hoogteyling. © William Hoogteyling

Een tweede leven voor de afgedankte kamerplant in het plantenasiel

GELDERMALSEN - In het centrum van Geldermalsen is vorige maand een plantenasiel geopend. ,,Een kringloopwinkeltje, maar dan voor kamerplanten”, aldus beheerder Mersa Damen. 

Heb je geen zin meer in de zieltogende sansevieria in de vensterbank, wordt de ficus te groot voor je studentenkamertje of is de begonia die je van oma kreeg niet helemaal je smaak? Gooi hem dan vooral niet in de kliko.

Sinds kort is aan de Rijksstraatweg een plantenasiel geopend waar afdankertjes in dank worden aanvaard, zo nodig worden opgelapt en vervolgens aan een nieuw leven bij andere plantenbaasjes kunnen beginnen. Mersa Damen (42) zwaait er de scepter, al is ze niet altijd ter plekke. ..Een zelfbedieningssysteem”, legt ze uit. ,,Mensen kunnen de plant die ze zat zijn in het asiel zetten, anderen kunnen er iets van hun gading meepakken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland