Volledig scherm
Hulpdiensten bij de woning aan de Dorpsstraat in Rhenoy kort na het incident. © AS Media

Eis: 5 jaar cel en tbs voor aanval op dominee

ARNHEM/ TRICHT - De 51-jarige pianostemmer Wijnand B. uit Tricht moet vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging krijgen voor de aanval op een dominee in haar kerk in Rhenoy (Gelderland). Dat heeft het Openbaar Ministerie in hoger beroep geëist voor het hof in Arnhem.

B. zou de predikante in 2017 met een stalen voorwerp hebben neergeslagen. Ze raakte daardoor ernstig gewond en is blijvend gehandicapt.

Het wapen waarmee de dominee werd neergeslagen is nooit gevonden. Volgens de advocaat-generaal had ze aan haar verwondingen kunnen overlijden.

B. werd in november vorig jaar veroordeeld tot een jaar cel en tbs, omdat de rechtbank in Arnhem geen bewijs zag voor poging tot moord en vanwege de slechte gezondheid van de verdachte. Het OM eiste toen acht jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De verdachte kreeg op de dag van de aanval op de predikante een hartaanval en lag wekenlang in coma. Daaraan heeft hij hersenletsel overgehouden.

De uitspraak is op 18 juli.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland