Volledig scherm
Enspijk in actie tijdens het Elfdorpenspel. © Foto Raphael Drent

Elfdorpenspel blijkt ook in gemeente West Betuwe groot succes

METEREN - Het elfdorpenspel in Meteren beleefde zaterdag een zeer geslaagde 41e editie van het elfdorpenspel. Teams uit de elf dorpen van de voormalige gemeente Geldermalsen streden om de titel aan de Blankertseweg in Meteren. 

,,Het was echt geweldig‘’, zegt Rian van Wijk, een van de organisatoren van deze editie. Het was het eerste elfdorpenspel in de nieuwe gemeente West Betuwe. 

De overgang naar deze gemeente leek in eerste instantie de Het einde van de traditie te betekenen. Enkele inwoners van Meteren besloten tóch een editie te organiseren. En het werd een succes. ,,Er waren veel toeschouwers, de sfeer was goed. Het ging echt super.’’ Meteren organiseerde het evenement omdat het de winnaar van de vorige editie was. Het team uit het dorp wist gisteren de wedstrijd zelfs nog eens te winnen.  En dus werd er in Meteren tot in de late uurtjes gefeest. 

Deze week besluit over vervolg elfdorpenspel

Traditioneel zou Meteren dan nog een keer het elfdorpenspel moeten organiseren. Of ze dat ook gaat doen, is de vraag, zegt Van Wijk. ,,Deze week vergaderen we weer opnieuw met het bestuur in Meteren. Dan gaan we beslissen of we volgend jaar opnieuw dit gaan organiseren.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland