Volledig scherm
De A15 bij Meteren op camerabeeld van Rijkswaterstaat. © Rijkswaterstaat

Fileleed in de ochtendspits na ongeval op A12 en aanrijding met voertuig wegwerkers op A15

METEREN - Verkeer op de snelweg A12 bij Arnhem kampte vanochtend rond 08.00 met grote vertraging na een aanrijding bij Oosterbeek. Verkeersdiensten melden dat twee rijstroken enige tijd werden afgesloten na een ongeval.

Daardoor liep de vertraging al snel op op tot meer dan een half uur voor verkeer richting Utrecht. Er stond rond 08.00 uur negen kilometer file. Toen de weg korte tijd later werd vrijgegeven, liepen de file en vertraging langzaam in  omvang terug. 

Ook verkeer op de A50, die ten westen van Arnhem aansluit op de A12, had last van de afsluiting. Bovendien stond er een kapotte vrachtwagen bij Renkum, waardoor automobilisten richting het noorden lange tijd een klein half uur extra over hun reis deden. 

Ook op de A2 bij Waardenburg was het druk. Na een eerder ongeluk stond daar kort voor 08.00 uur volgens de wegbeheerder tien kilometer file in de richting Utrecht, goed voor meer dan een half uur vertraging. De vertraging liep langzaam terug toen de weg weer vrij was gegeven, maar de file was kort na 08.45 uur nog altijd elf kilometer lang. Die file bleef nog tot na de ochtendspits bestaan.

Ongeluk op A15

Op de A15 stond na 07.00 uur in de file op de A15 bij Meteren. Oorzaak van de vertraging was een aanrijding met een zogenoemde botsabsorber, een voertuig dat wordt gebruikt bij wegwerkzaamheden.

Wegbeheerder Rijkswaterstaat meldde dat het verkeer na 07.15 uur langzaam reed over een lengte van enkele kilometers in de richting Nijmegen. 

Rivierenland