Volledig scherm
De vandalen poseren voor een foto. © Videostill

Filmend meisje meldt zich bij politie voor vernielen boom in Geldermalsen

GELDERMALSEN - Het meisje dat eind vorige week filmde hoe twee jongens een boom in Geldermalsen compleet vernielden, heeft zich dinsdag bij de politie gemeld. Eerder stapten ook de twee jongens die de boom aan de Geldersestraat omver trokken al naar de politie.

Beelden van hun actie werden gepubliceerd op de Facebookpagina Weg met Eetpiraten en vervolgens ruim 800 keer gedeeld op Facebook. 

‘Wat een sneu gedrag’

Op de video die het meisje met haar smartphone maakte was goed te zien hoe de vandalen te werk gingen en daarna terugkeerden om een foto te laten maken van hun werk. Daarbij staken de jongens hun duim omhoog terwijl ze op de jonge boom hingen.

Wijkagent Django van Ekeren sprak eerder op Twitter schande van de actie. ‘Wat een sneu gedrag...en dan ook nog het geheel gaan filmen’, schreef hij. Hij riep in zijn post al op tot ‘een goed gesprek met deze stoere mensen’.

Schade volledig vergoed

Nu laat hij weten dat hij inmiddels met de jongens heeft gesproken die de boom vernielden. Het meisje moet nog op gesprek komen. Eerder liet Van Ekeren al weten te hopen dat het meisje zich ook nog zou melden. ,,Ik wil haar vragen wat je ertoe beweegt je telefoon te pakken in plaats van er iets van te zeggen’’, zei hij. 

Volgens Van Ekeren wordt alle schade die de gemeente geleden heeft, volledig vergoed. Ook komen de betrokkenen binnenkort op gesprek bij burgemeester Harry Keereweer. 

De boom is volgens Van Ekeren niet meer te redden. ,,De wortels geknakt en gebroken, hij moet eruit”, liet hij eerder al weten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland