Volledig scherm
Meteren De Plantage Foto William Hoogteyling. © William Hoogteyling

Financiële inhaalrace De Plantage bij Meteren is ingezet, nog altijd 17 miljoen verlies

METEREN - De woningverkoop van de Plantage is in een stroomversnelling geraakt, er staan nu ruim 400 huizen en de vele bouwborden maken duidelijk dat er nog volop woningen aankomen. 

De gemeente West Betuwe houdt nu rekening met een verlies van 17 miljoen euro op de grondexploitatie voor nieuwbouwwijk De Plantage in Meteren. Dat zou betekenen dat de gemeente zo'n 11.000 euro per woning toelegt op de ruim 1.500 woningen die daar in 2036 moeten staan. 

Lage rente

,,Heeft de Gelderlander deze week niet een veel te negatief beeld geschetst over dat verlies’’, vroeg VVD-fractievoorzitter Edwin Loeff tijdens de gemeenteraad. Wethouder Govert van Bezooijen beaamde dat het de laatste tijd goed gaat met de huizenverkoop: ,,Maar de cijfers kloppen, we staan nog op een groot verlies. Al loopt dat wel terug, de oude gemeente Geldermalsen hield rekening met een nog groter tekort.’’

De inhaalrace is dus ingezet. Van Bezooijen: ,,Als de rente zo laag blijft als nu en de verkopen zo goed blijven gaan zullen we het tekort hopelijk nog verder terug zien lopen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland