FIOD valt woning bij Velddriel binnen; man (29) en vrouw (26) uit Lienden aangehouden

VELDDRIEL - De FIOD is dinsdagochtend vroeg een woning aan de Koestraat in Velddriel binnengevallen. Een flinke groep mensen deed onderzoek in en rond de vrijstaande woning. Het zou volgens een woordvoerder van de FIOD gaan om een witwasonderzoek.

Volledig scherm
De in Kerkdriel in beslag genomen Audi Q7 wordt afgevoerd. © FIOD

De FIOD keerde alles in en rondom de woning binnenstebuiten. Volgens een verslaggever ter plekke werden zelfs de plantenbakken buiten op het erf doorzocht. In de loop van de dag is een Audi Q7 in beslag genomen. Ook zijn 45.000 euro aan contanten aangetroffen.

Volgens de FIOD-woordvoerder zijn bij het onderzoek in totaal drie woningen ‘in de omgeving van Den Bosch’ doorzicht, waaronder het huis aan de Koestraat bij Kerkdriel. De andere locaties wil de FIOD niet noemen. 

Ook heeft de FIOD in Lienden onderzoek gedaan. Daarbij zijn een 29-jarige man en een 26-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Zij worden verdacht van het witwassen van crimineel geld. Volgens de FIOD-woordvoerder leefden de man en de vrouw uit Lienden boven hun stand. 

Volledig scherm
Contanten aangetroffen in de woning in de Koestraat bij Kerkdriel. © FIOD

De Fiscale Opsporing en Inlichtingendienst is het onderzoek gestart op grond van informatie uit een eerder onderzoek naar de verhuur van auto's door een Duitse vennootschap via allerlei verhullende constructies. Daarbij werd in 2018 in Brabant en Limburg veel crimineel geld afgepakt. 

Volledig scherm
FIOD onderzoekt woning aan de Koestraat in Velddriel. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Bij de actie is beslag gelegd op onroerend goed, de genoemde auto en het genoemde geldbedrag. Ook is beslag gelegd op bankrekeningen en administraties. In één van de woningen werd munitie voor een vuurwapen en zwaar vuurwerk gevonden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland