Vader Gerard (rechts) en zoon Koen Poldervaart van de Betuwse Fruitshop.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Gerard (rechts) en zoon Koen Poldervaart van de Betuwse Fruitshop. © William Hoogteyling

Fruitshop wil een streekmerk voor ‘genietgebied’ de Betuwe

GELDERMALSEN – Een streekmerk om de bekendheid van regionale producten te vergroten. Dat is het doel van een project van de Betuwse Fruitshop, die daarvoor subsidie ontvangt van het Regionaal Investeringsfonds FruitDelta Rivierenland.

Initiatiefnemer is Gerard Poldervaart (57) uit Buurmalsen, die samen met zijn zoon Koen (24) de Betuwse Fruitshop runt, een winkel met lunchroom in hartje Geldermalsen. De producten hier variëren van fruitwijn tot stroop en van marmelade tot fruitchocolade, aangeleverd door middelgrote leveranciers voor boerderij- en streekwinkels. Wie echter denkt dat het hier alleen maar om Betuwse producten gaat, heeft het mis. Zoals verwacht mag worden is de streek wel flink vertegenwoordigd, in de winkel gegroepeerd onder een bordje met daarop ‘Het beste uit de Betuwe’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland