Volledig scherm
Protest tegen de sluiting van Club Rodenburg. © William Hoogteyling

Geen contact meer tussen gemeente en Club Rodenburg

BEESD Er zijn geen gesprekken meer tussen de gemeente West Betuwe en Club Rodenburg over eerdere heropening van de discotheek. 

Dat laat burgemeester Harry Keereweer weten in antwoord op vragen van diverse raadsfracties. Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe vroeg de burgemeester recent om in gesprek te gaan met de eigenaren van Club Rodenburg om zo sluiting te heroverwegen. Dat is echter niet aan de orde, schrijft Keereweer.

Zolang de zaak onder de rechter is, spreken gemeente en Club Rodenburg niet met elkaar. Of dat daarna wel het geval is, is te betwijfelen. Keereweer stelt nog eens dat wat hem betreft de club pas in het voorjaar van 2020 weer open mag. Wel zegt hij het besluit met de raad te willen evalueren, als de juridische procedures zijn afgerond.

Gemeente draait op voor geleden schade

Gemeenteraadsleden vragen zich ook af of de gemeente op moet draaien voor geleden schade van Club Rodenburg. Keereweer stelt dat dit inderdaad het geval is, mocht het zo zijn dat het besluit van de burgemeester om Club Rodenburg te sluiten door de rechter als onwettig wordt verklaard.

Keereweer sloot Club Rodenburg eerder dit jaar voor de duur van een jaar. Reden voor sluiting was een reeks van incidenten in 2018. Uit de rapportages van de politie komt een beeld naar voren van een club waarin intensief drugs wordt gebruikt en soms openbaar wordt verhandeld en dat hier niet tegen op wordt getreden. 

Binnen enkele weken meer duidelijkheid

De eigenaren van Club Rodenburg hebben recent bij de gemeentelijke bezwarencommissie geprobeerd de door de politie gemelde overtredingen te weerleggen. Die commissie geeft een advies aan het college van burgemeester en wethouders, die besluit vervolgens of ze dat advies overneemt of naast zich neerlegt. Binnen enkele weken komt hier meer duidelijkheid over.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland