Weekmarkt in Geldermalsen.
Volledig scherm
Weekmarkt in Geldermalsen. © William Hoogteyling

Gemeente komt terug op besluit: toch alleen voedsel op markt Geldermalsen

GELDERMALSEN - Op de vrijdagse weekmarkt in hartje Geldermalsen zijn in deze coronatijden alleen food-kramen welkom. Eerder wilde de gemeente de ene week food- en ander week non-food op de markt, maar op dat besluit is het college teruggekomen.

Dat is allemaal het gevolg van rijksbeleid. Weekmarkten mogen open blijven omdat ze een belangrijke rol spelen in het garanderen van de veilige voedselvoorziening. En dus zijn voedselleveranciers wel welkom en verkopers van bijvoorbeeld textiel niet. 

Op deze manier ontstaat er meer ruimte op de markt. De maatregelen gelden tot nader order. Deze week zouden de non-food handelaren anders welkom zijn geweest in Geldermalsen.

Afstand

Verder moeten de marktkooplieden er voor zorgen dat klanten anderhalve meter afstand houden. Die regel geldt ook voor het personeel in de kramen. Dat kan betekenen dat er minder mensen mogen werken dan vorige week nog het geval was.

In de gemeente West Betuwe is nog een aantal andere weekmarkten. Omdat daar minder kramen staan, kunnen deze vooralsnog doorgaan op de gebruikelijke manier. Wel gelden daar ook de aanvullende maatregelen. Ondernemers moeten er voor zorgen dat klanten en medewerkers afstand van elkaar houden. 

Rivierenland