In juni 2020 ontdekt de politie het drugslab in Herwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
In juni 2020 ontdekt de politie het drugslab in Herwijnen. © foto ricardo smit

Geronselde Mexicaanse drugskoks slachtoffer van mensenhandel, volgens advocaat: ‘Je moet ze hier asiel geven’

ARNHEM - De Mexicanen die in drugslabs worden opgepakt, zijn slachtoffer van mensenhandel. Doodgewone arbeiders, die onder dreiging van zwaar geweld door drugskartels worden geronseld, om hier crystal meth te koken. Nederland heeft de plicht deze vorm van uitbuiting samen met Mexico te onderzoeken, stelt advocaat Henk Koopman. ,,Je moet ze hier asiel geven.”

3 reacties

 • Silvester

  2 maanden geleden
  Ik ben totaal met Cor en Jan Willem eens. Je maakt het nu al mee met mensen uit de oorlog 's gebieden. Ze steken mensen neer of ze vallen vrouwen lastig. Ja dan hebben ze het moeilijk gehad maar wij zitten er mee en worden aan alle kanten geholpen. Dan moeten ze behandeld worden en wie gaat dat betalen de Nederlandse belasting betaler.
 • Cor Beets

  2 maanden geleden
  Ik ben het met je eens Jan Willem als je in het criminele circuit zit kom dan maar Nederland dan krijg je weinig gevangenis straf. En daar na een woning en misschien ook nog wel een documentaire op tv. En daarna mag je in praat programma's op tv komen omdat je zo zielig ben. En misschien wel een glorieuze toekomst als zanger of rapper zoals vele voorgangers.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Wel ja, ook al een riant huis met mooie tuin en inrichting geregeld? Misschien nog een leuke Audi? Zwembad in de tuin? Onderhand lijkt het of wij verantwoordelijk zijn voor alles en iedereen in deze wereld! Ik ben een beetje zat van die sneue advocaatjestroep!
 1. Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesignaleerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesigna­leerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’

  De politie maakt zich grote zorgen om de opkomst van crystal meth, waarvan in 2020 nu al een recordaantal labs werd opgerold. Bovendien blijken twee kopstukken van het gevreesde Mexicaanse Sinaloa-kartel vorig jaar Nederland te hebben bezocht. Waarom pillenboeren overstappen op deze verwoestende drug, ze in de leer moeten bij Mexicanen en de politie deze opmars uit alle macht probeert tegen te houden. ,,Als je dit laat lopen kan Nederland uitgroeien tot een mondiale producent, met al het geweld dat daarmee gepaard gaat.”
 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Rivierenland