Gevaarlijke oversteek Rhelico: ‘Een fietser heeft geen airbag’

VIDEORUMPT - Op het sportpark van de voetballers en tennissers van Rhelico in Rumpt is iedereen bezorgd over de gevaarlijke oversteek van de provinciale weg N327. ,,Als ouder houd je je hart vast’’, zegt Joke van der Eijk uit Deil. 

Volledig scherm
Voetbalsters van Rhelico proberen de N327 over te steken. © Foto Raphael Drent

Haar dorpsgenoten Mascha van Riemsdijk en Merlijn Kurvers: ,,Er moet iets gebeuren. En snel, voor de veiligheid van onze kinderen.’’ Voor kinderen uit vooral Deil en Enspijk is er geen alternatieve route.

Verkeersveilige fietsroutes naar het sportpark zijn het gesprek van de dag deze zaterdag bij Rhelico. De oplossing? In ieder geval betere verlichting want de overstekende fietsers zijn voor de vaak hardrijdende automobilisten amper te zien sinds een lantaarnpaal is weggehaald om ruimte te schepen voor het vervoer van windturbines.

En graag ook stoplichten, rotonde of fietstunnel. En een ruimere opstelplek voor de vooral jeugdige fietsers om over te steken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland