Al in 2010 kregen kinderen uit Rhenoy verkeersles over trekkers op de ventweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Al in 2010 kregen kinderen uit Rhenoy verkeersles over trekkers op de ventweg. © William Hoogteyling

Gevaarlijke situaties op de schoolroutes: ‘Hou trekkers weg bij onze kinderen’

RHENOY/ MAURIK - Het is de schrik van menig ouder: zware landbouwtrekkers die langs hun fietsende kinderen scheren. De gemeenten West Betuwe en Buren hebben het probleem onderkend en werken samen met landbouworganisaties aan oplossingen.

Langs provinciale wegen, zoals de N327 tussen Geldermalsen en Leerdam en de N320 tussen Kesteren en Culemborg, komt het voor dat de ventwegen zowel gebruikt worden door fietsers als door landbouwverkeer. 

Vooral op schoolroutes zorgt dat meer dan eens voor gevaarlijke situaties, ook omdat landbouwvoertuigen steeds groter en breder worden. Veel ouders geven aan dat ze tijdens de ochtendspits graag een verbod voor landbouwverkeer op ventwegen nabij scholen willen.

kader

'Het voelt heel onveilig'
Jacqueline van Haren uit Rhenoy brengt en haalt haar kinderen elke dag van en naar De Bloeiende Betuwe in Rhenoy: ,,Ik vind het gewoon veel te onveilig op de weg. Mijn dochtertje Maylena is sowieso veel te klein, maar ik vind het ook niet goed dat mijn zoon Ryan, hij is negen jaar, zelf gaat fietsen. Hij wil wel, maar ik vind het niet goed omdat het veel te onveilig is.

Dus het is goed dat de gemeente hier werk van gaat maken. Zeker omdat al die landbouwvoertuigen steeds groter en breder worden. Ik houd mijn hart soms vast.

De meesten rijden netjes hoor, maar er zijn soms jonge jongens, die misschien zelf hier op school hebben gezeten, die wat mij betreft te hard langs onze schooljeugd rijden. Dus laten ze er snel iets aan gaan doen. De school doet ook haar best.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland