Volledig scherm
In Haaften werd een drugslab aangetroffen. © Politie

Groot verborgen drugslab aangetroffen op boerderij in Haaften: ‘Duizenden liters chemicaliën’

HAAFTEN - In Haaften is in de nacht van dinsdag op woensdag een groot verborgen drugslab aangetroffen. Dat meldt de politie. Het laboratorium was ondergebracht in een schuur bij een boerderij aan de Heerkensdreef. Er stonden duizenden liters chemicaliën.

De politie doet momenteel onderzoek op die locatie, een groot erf met een woonhuis en een aantal loodsen. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat er nog niemand is aangehouden. ,,We gaan op dit moment uit van een amfetaminelab. Binnen stonden vaten met duizenden liters chemicaliën en een aantal ketels.”

Mede omdat de locatie slecht toegankelijk is, gaat de politie met veel man te werk. Er zijn ongeveer twintig personen op de been. ,,Om het zo veilig mogelijk te ontmantelen en alles af te voeren.” Ook worden er sporen afgenomen. 

Kogelwerende vesten

Er waren 's nachts al agenten met onder meer kogelwerende vesten aanwezig voor een inval. Ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, kortweg het LFO, is ter plaatse.

,,De productie van synthetische drugs is levensgevaarlijk. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot”, stelt de politie. Het is nog niet exact bekend hoeveel drugs er in het lab zijn gevonden.

Volledig scherm
De aangetroffen chemicaliën. © Politie
Volledig scherm
In Haaften werd een drugslab aangetroffen. © Jurgen Versteeg - Meesters Multimedia
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland