Volledig scherm
PREMIUM
9.000 kleine kliko's worden dit jaar nog omgeruild voor grotere. © Sandra Peerenboom

Grote kliko's voor plastic komen er aan

Nog voor de jaarwisseling krijgen 9.000 huishoudens een grotere plastic-kliko. Inwoners van Rivierenland wachten daar al sinds de zomer op.

Vanuit Avri is ‘behoorlijk geduwd en getrokken’ om de productie en levering van de grijze containers erdoor te krijgen. ,,We hebben er een advocaat opgezet, maar tot een rechtszaak is het gelukkig niet gekomen’’, vertelt interim-directeur Walter Brouwer. De leverancier heeft na aandringen extra mankracht ingeschakeld en de productie opgevoerd om aan de wens van Avri te voldoen.

Dat binnen drie weken nu duizenden kleine containers (140 liter) worden omgewisseld voor grote (240 liter), vindt Brouwer goed nieuws: ,,Omdat mensen erop zitten te wachten. Het feit dat zij een grotere kliko aanvragen geeft aan dat ze hun afval goed willen scheiden. We willen ze daarin kunnen faciliteren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland