Hope4Life Ontbijt Run in Deil.
Volledig scherm
Hope4Life Ontbijt Run in Deil. © Ab Donker/Hope4Life Ontbijt Run

Hardlopen tegen kanker: iets positiefs bijdragen aan een ‘afschuwelijke’ ziekte

DEIL - Eerst lopen - 5 of 10 kilometer - en dan aan het ontbijt in het Duyfhuis in Deil. ,,Geheel gesponsord door lokale ondernemers’’, zegt organisator en triatleet Mathieu Goedhart. ,,Zodat de opbrengst volledig naar een goed doel kan.’’ En dat is onderzoek naar kanker.

,,Sporten is heerlijk maar je gezondheid kan kwetsbaar zijn en dat komt allemaal prachtig bij elkaar tijdens dit evenement’’, vertelt Goedhart.

Iets verschrikkelijks

Hij kan het weten, want in 2012 werd bij hem prostaatkanker geconstateerd. ,,Iets verschrikkelijks’’, zegt hij. ,,Ik ben er daarom trots op dat in zeven jaar tijd de Hope4Life Ontbijtrun in Deil een begrip is geworden en dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen deze afschuwelijke ziekte.’’

Goedhart, die lid is van de Tielse triathlonvereniging TZC Vahalis, zette in de jaren daarna diverse acties op om geld in te zamelen tegen kanker. Zo deed hij in 2013 en 2014 mee aan Alpe ‘d HuZes, het benefietevenement van KWF Kankerbestrijding waarbij jaarlijks miljoenen euro’s wordt ingezameld.

Onderzoek naar kanker

,,Mijn vrienden hebben toen in 2013 de allereerste ontbijtrun voor mij georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.’’ In 2014 was er geen ontbijtrun. ,,Toen zeiden veel mensen ‘Wat jammer'. Daarom ben ik hem in 2015 zelf gaan organiseren. Het aantal deelnemers groeit elk jaar’’, vertelt Goedman. ,,Weer of geen weer. Het gaat altijd door.’’ 

Zondag deden er ongeveer 450 mensen mee. Er werd meer dan 10.000 euro opgehaald voor onderzoek naar bestrijding van kanker. 

Rivierenland