Volledig scherm
Mist op Mariënwaerdt © Ronald Verwijs

Heerlijk mistig avondje op Mariënwaerdt in Beesd

BEESD - Van weidse vergezichten was donderdag even geen sprake op landgoed en heerlijkheid Mariënwaerdt. Op de idyllische Notenlaan slingerden slierten mistflarden tussen de bomen. 

Het spreekwoordelijke heerlijk avondje van 5 december op de heerlijkheid kreeg een extra dimensie door de spook- en sprookjesachtige duisternis. 

De mist was tot dusverre deze herfst ver te zoeken in Rivierenland maar nam nu even volledig bezit van het eeuwenoude Beesdse landgoed. Of dit beeld dit jaar nog terug te zien zal zijn dit jaar is hoogst onzeker. Het gaat de komende weken vooral regenen op Mariënwaerdt. Wat dat betreft, hoewel velen het betreuren, is het misschien even wat minder erg dat er geen Kerstfair meer gepland staat op Mariënwaerdt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland