Sloop van het witte huis in Tricht
Volledig scherm
Sloop van het witte huis in Tricht © William Hoogteyling

Het witte huis van Tricht wijkt voor de tunnel

TRICHT - Het welbekende 'witte huis’ aan de Lingedijk bij Tricht is eind deze week helemaal van de aardbodem verdwenen. Het pand diende de laatste jaren als bouwkeet voor de mensen die aan de spoorverbreding in Tricht werken.

 ProRail heeft het witte huis (ook wel Witte Paard genoemd) van Tricht al in 2011 aangekocht, omdat er toen al plannen waren voor spoorverbreding en het huis dat al enkele jaren te koop stond onverkoopbaar was geworden.

Maar nu moet het wijken voor de onderdoorgang voor auto's, fietsers en wandelaars. Die de huidige drukke overgang in de Lingedijk gaat vervangen. 

Mobiele keet

De sloop is vorige week begonnen en wordt naar verwachting komende vrijdag afgerond. De werknemers hebben nu een mobiele keet gekregen aan de overkant. De sloop van de woning is noodzakelijk om de onderdoorgang van de Lingedijk af te bouwen. Die tunnel komt dicht tegen de Linge aan te liggen. Omdat er tijdelijk ook een ponton in de Linge ligt voor de bouw van een nieuwe spoorbrug moet scheepvaartverkeer Tricht voorzichtig passeren.

Randweg

In Tricht komen ook nog onderdoorgangen in de Nieuwsteeg (straks alleen voor langzaam verkeer) en in de nieuw aan te leggen randweg aan de noordzijde van het dorp. 

Rivierenland