Volledig scherm
Impressie van het nieuwe pand van de Ida Gerhardt Academie © Ida Gerhardt Academie

Ida Gerhardt Academie tussen hoop en vrees

GELDERMALSEN Het bestuur van de Ida Gerhardt Academie zit niet maandag 1 april, maar vrijdag 29 maart al met de welstandscommissie en de gemeentelijke projectleider om de tafel om goedkeuring te krijgen voor de aangepaste nieuwbouwplannen. ,,Onze architect komt met een aantal suggesties, voor de aankleding van het gebouw’’, zegt Misha van Denderen. 

De voorzitter van het schoolbestuur betwijfelt of dat voldoende zal zijn om de leden van de welstandscommissie aan zijn zijde te krijgen. Die keurden het eerste ontwerp van de architect af, omdat de veelheid aan ramen (twee per klas) niet zouden passen in de ‘dorpse uitstraling en het speelse karakter’ waaraan de nieuwbouw moet voldoen. Het bestuur kan echter niet uit de voeten met minder ramen. omdat het dan te donker zou worden in de kleine klassen. ,,Dat zijn termen die niet in het bestemmingsplan staan. Ik noem het subjectief, maar de commissie wilde geen alternatieven aandragen. Omdat zoiets niet in hun gebruikelijke werkwijze past, kregen we te horen.’’ Het bestuur kan echter niet uit de voeten met minder ramen. omdat het dan te donker zou worden in de kleine klassen.  

Mocht de commissie welstand ook niet akkoord gaan met het aangepaste ontwerp, ligt de bal volgens Van Denderen bij de gemeente. ,,West Betuwe is verplicht om een onderwijsinstelling te huisvesten, maar zoveel opties zijn er niet meer na de herindeling.’’ Hij hoopt van harte dat alle partijen er vrijdag toch nog uitkomen. ,,Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de commissie zo hardnekkig bij hun standpunt blijft.’’  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland