Beusichem 12/09/2019 Vrijwilliger Denise van der Stap Kinderzwerfboek iov Gelderlander foto Raphael Drent
Volledig scherm
PREMIUM
Beusichem 12/09/2019 Vrijwilliger Denise van der Stap Kinderzwerfboek iov Gelderlander foto Raphael Drent © Foto Raphael Drent

‘Ik gun elk kind die fantasiewereld die een boek oproept’

De vrijwilligerIn Rivierenland zijn duizenden vrijwilligers onmisbaar. ‘De Gelderlander’ zet ze in de schijnwerpers. Deze keer Denise van der Stap uit Beusichem.

Je verliezen in de wereld van een boek en je fantasie de vrije loop kunnen laten. Dat gunt Denise van der Stap (40) iedereen. Ze is logistiek vrijwilliger bij Kinderzwerfboek. ,,Het doel is dat alle kinderen leuke boeken kunnen lezen. Ook kinderen uit gezinnen die niet in de gelegenheid zijn om boeken te kopen of te lenen bij de bibliotheek. In ons magazijn in Beusichem verzamelen we kinderboeken die we vervolgens verzenden naar KinderzwerfboekStations in heel Nederland. Kinderen kunnen ze lezen en vervolgens ergens laten zwerven, zodat een ander kind het weer mee kan nemen en door kan geven. Om aan boeken te komen organiseren we inzamelingsacties. Daarnaast zijn er uitgevers die boeken doneren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland