Kinderen voor de kerstboom in Enspijk.
Foto William Hoogteyling
Volledig scherm
Kinderen voor de kerstboom in Enspijk. Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

In Enspijk ontkom je niet aan kerst: midden in dorp staat grote boom

ENSPIJK - Wie Enspijk binnenrijdt kan het nu niet meer ontgaan: Kerstmis is in aantocht. IJsclub De Haar en kinderdagverblijf Chapeau hebben het dorp een grote kerstboom met verlichting geschonken. Kinderen van Chapeau ontstaken maandagavond het licht en de lampjes blijven in de avonduren branden tot en met de kerst. 

Het evenement werd omlijst door muziek van koor Zinge aan de Linge  en fanfare Volharding uit Deil. De organisatie Mooi Wonen in Enspijk heeft de ijsclub en Chapeau zonnepanelen geschonken. Afspraak na zo'n schenking is steevast dat de ontvangers van de gift dan iets organiseren waar het hele dorp profijt van heeft. ,,En dat is dus deze zes meter hoge boom geworden, een mooie entree voor ons dorp’’, zegt Albert Bron van De Haar. 

100 jaar ijsclub

Of het gaat vriezen of niet, de 580 inwoners van het dorp hebben ook volgend jaar feest op het terrein van de ijsclub. Want De Haar bestaat dan 100 jaar. Bron: ,,We zijn de oudste vereniging van het dorp. Nog ouder dan voetbalclub Enspijk Boys die ooit is opgegaan in Rhelico. En onze schaatsclub is springlevend. We hebben 975 leden, dus ruim meer dan het aantal inwoners van onze dorp. Dat zegt genoeg over de grote betrokkenheid van het dorp bij onze club.’’ 

Oud-Enspijkenaren

Niet alleen zijn veel huidige inwoners van Enspijk lid, maar ook oud-Enspijkenaren blijven vaak verbonden met de vereniging en daarnaast trekt De Haar ook veel schaatsliefhebbers uit onder meer Deil en Beesd. ,,Maar nu gaat ons hele dorp eerst genieten van deze mooi verlichte kerstboom.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland