Jong duo op A15 betrapt met inbrekersspullen

ENSPIJK - Twee Beuningenaren van 19 en 16 jaar oud zijn gisteren aangehouden op de A15 bij Enspijk omdat ze rondreden in een auto waarin spullen lagen die gebruikt kunnen worden om in te breken.  In de auto lagen volgens de politie onder meer een bivakmuts en kniptangen.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Surveillerende agenten reden rond 17.10 uur op de snelweg A15 bij Enspijk toen zij een hit kregen op een kenteken. De eigenaar van de auto stond gesignaleerd om te worden aangehouden.

De agenten zetten het voertuig aan de kant. Bij controle van de auto vonden ze  onder meer handschoenen, een bivakmuts, kniptangen. De auto en het inbrekersgereedschap is in beslag genomen. De eigenaar van het voertuig bleek niet in de auto te zitten.

De man en de jongen mochten na verhoor naar huis afwachting van het verdere verloop van hun zaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aanslag, steekpartij, overval; aan criminaliteit geen gebrek in Rivierenland
    PREMIUM
    CRIMINALITEIT

    Aanslag, steekpar­tij, overval; aan criminali­teit geen gebrek in Rivieren­land

    TIEL - Het is onrustig in Rivierenland. De politie heeft de handen vol aan onderzoeken naar een moordaanslag, verschillende steekpartijen – al dan niet met dodelijke afloop –, drugshandel, wapengekletter en overvallen; de recherche verveelt zich niet. Voor zover bekend hebben de veel van de zaken niets met elkaar te maken, maar het maakt wel duidelijk: aan criminaliteit geen gebrek.

Rivierenland