De dijk bij Opijnen dreigde het in 1995 te begeven
Volledig scherm
PREMIUM
De dijk bij Opijnen dreigde het in 1995 te begeven © COR DE KOCK

‘Kappen met kappen’: omwonenden willen dat Waterschap van de bomen afblijft bij dijk Opijnen

DEN HAAG/OPIJNEN/TIEL – Het kappen van zeventig bomen op de dijkvoet tussen Opijnen en Heesselt moet onmiddellijk stoppen. Dat eiste bewonersinitiatief De Ideale Rivierdijk (DIR) dinsdag bij de Raad van State.

3 reacties

 • Rimmer Koopmans

  3 maanden geleden
  DIR? Een grappige naam voor een initiatief dat dijkversterking met staal voor staat, want in de ogen van dijkbeheerders en ontwerpers is de ideale rivierdijk van klei. Dat Roest Niet (DRN)! De milieu impact van een dijk met staal versterkt is veel ongunstiger dan kap van bomen met herplant binnen de daarvoor geldende regels.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Ik heb het gevoel dat er in Nederland nog nooit zoveel gekapt is als nu. Het speelt door het hele land.
 • Arie van Doorn

  4 maanden geleden
  Overal het zelfde liedje, het lijkt wel of iedere boom in de weg staat ,overal zie je bomen en heggen verdwijnen.het is altijd onder het mom van ziek of overlast of te oud of wat dan ook maar ze verdwijnen.Ook speelt mee dat men die zogenaamde boomverzorgende bedrijven aan het werk wil houden,en die komen graag want de openhaardhout prijzen zijn tot ongekende hoogte gestegen,net als de houtsnippers ,en men maar klagen dat de vogelstand steeds verder achteruit gaat.

Rivierenland