Volledig scherm
Ophemert Kasteel Foto William Hoogteyling © William Hoogteyling

Kasteel Ophemert fleurt op door Gardenista

OPHEMERT - Het kasteel van Ophemert opent woensdag de poorten voor het tuinevenement Gardenista. ,,We liggen keurig op schema met de opbouw’’, zegt Frits Hoogers. Het zijn spannende dagen voor de projectmanager. 

,,We zijn alles aan het ‘vergroenen’ en tegelijkertijd worden we ook ontgroend. Dit is de eerste keer dat we zo'n grote tuinbeurs houden.’’ De verwachtingen zijn hooggespannen. ,,We rekenen op 20.000 toeschouwers.’’ 

Showtuinen

Om die allemaal aan hun trekken te laten komen worden er voor Gardenista allerlei experts ingevlogen die voor elk probleem een oplossing hebben. Zo is niet elke plant geschikt voor elke tuin. Dat heeft met de grond te maken, schaduw of juist weer veel licht.

De omgeving van het kasteel krijgt een facelift door de showtuinen die her en der verrijzen en beoordeeld zijn door een vakjury. In totaal zijn er 200 stands op een terrein van 4 hectare. Er zijn lezingen, demonstraties en workshops. Zondag , op de laatste dag van het evenement, treedt - hoe toepasselijk - Karin Bloemen op. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland