Volledig scherm
Nieuwbouwwijk De Plantage. © William Hoogteyling

Knip in Geldermalsense nieuwbouwwijk De Plantage werkt

GELDERMALSEN De knip in de Bentickshof in nieuwbouwwijk De Plantage in Geldermalsen heeft gezorgd voor een flinke afname van verkeer in de wijk. Ook elders is geen overlast.

Dat concludeert de gemeente West Betuwe. De Bentickshof werd onder meer gebruikt voor bouwverkeer en was in die hoedanigheid een doorgaande weg die ook door andere automobilisten werd gebruikt als kortste weg naar de snelweg. Omdat dit niet de bedoeling  is, heeft de gemeente een knip in de weg aangebracht en is doorgaand verkeer niet meer mogelijk. 

Vrees op de Blankertseweg

Begin dit jaar werd dit besluit aangekondigd. Dat leverde enige vrees op bij bewoners aan de Blankertseweg, even verderop. Daar bestond de vrees dat zij nu met overlast te maken krijgen.

Die vrees bleek volgens de gemeente West Betuwe deels ongegrond. In een memo naar de gemeenteraad laat de gemeente weten dat er inderdaad meer verkeer is op de Blankertseweg maar dat dit niet als hinderlijk wordt ervaren door de bewoners. Er zijn tot eind mei nog geen klachten binnengekomen uit de woonwijk De Plantage of elders over de nieuwe verkeerssituatie. Eerder beloofde een woordvoerder van de gemeente maatregelen te nemen als blijkt dat er dagelijks meer mensen dan gewenst over de Blankertseweg rijden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland