Laatste rit met eigen trekker naar crematorium

VIDEOBEESD - Zijn vader had de laatste rit heel mooi gevonden. Daar is zoon Kees Versteegh van overtuigd. Zaterdag werd  gedwongen door de corona-omstandigheden in zeer kleine familiekring in het Beesdse crematorium afscheid genomen van de op 87-jarige leeftijd overleden Albert Versteegh.

Maar het voorafgaande eerbetoon was groots. De kist met Albert Versteegh werd opgehaald bij het zorgcentrum in Geldermalsen waar de Buurmalsenaar de laatste tijd verbleef. De kist kreeg een plek op een platte kar die getrokken werd door zijn grote trots, de historische trekker Farmall uit 1959. 

Kees Versteegh brengt zijn vader met een oude tractor naar het crematorium.
Volledig scherm
Kees Versteegh brengt zijn vader met een oude tractor naar het crematorium. © William Hoogteyling

Erehaag

Want Albert en Kees Versteegh deelden samen een passie voor historische landbouwvoertuigen. Met als gevolg dat de rouwstoet van Geldermalsen naar Beesd vergezeld werd door een stoet van historische tractoren. En bij het crematorium wachtte een erehaag van landbouwvoertuigen.

Corona

Volgens Kees Versteegh, die de trekker met de kist van zijn vader bestuurde, mochten er vijftien mensen mee het crematorium in: ,,Gelukkig was er voor de heel nabije familiekring precies genoeg plek. En hebben we toch een kleine kerkelijke bijeenkomst gehad in het crematorium. 

Quote

Er komt alsnog later een herden­kings­dienst

Kees Versteegh, zoon van overledene

,,Ik vind het wel heel erg voor mijn moeder allemaal dat het zo klein moest. Ze hadden de uitvaart  ook heel graag echt in de kerk gehouden, maar vanwege dat corona kon en mocht dat nu niet. We hebben wel afgesproken, als alles achter de rug is, dat we dan alsnog een herdenkingsdienst gaan houden waar iedereen welkom is. Want dat had onze vader ook heel mooi gevonden.’’

Beesd Kees Versteegh brengt zijn vader met zijn oude tractor naar het crematorium.Foto William Hoogteyling.
Volledig scherm
Beesd Kees Versteegh brengt zijn vader met zijn oude tractor naar het crematorium.Foto William Hoogteyling. © William Hoogteyling

Rivierenland