In het gemeentehuis van Geldermalsen moet een aparte ruimte komen waar inwoners vergunningsaanvragen kunnen bekijken.
Volledig scherm
In het gemeentehuis van Geldermalsen moet een aparte ruimte komen waar inwoners vergunningsaanvragen kunnen bekijken. © Google

Leefbaar Lokaal Belang wil gemeentenieuws in dorpshuizen ophangen na klachtenregen over bezorging weekblad

GELDERMALSEN - Er zijn zo veel klachten over de slechte bezorging van Weekblad West Betuwe dat Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe (LLBWB) de officiële gemeentepublicaties ook wil laten ophangen in de dorpshuizen van in ieder geval Asperen, Hellouw, Beesd, Opijnen en Meteren. 

De gebiedsmakelaars zouden daar ook maandelijks een open spreekuur moeten houden over de ter inzage gelegde stukken.

LLBWB-fractievoorzitter Petra van Kuilenburg heeft al meermalen, ook in de gemeenteraad, geklaagd over de slechte bezorging van het weekblad waarin de gemeentepagina's van West Betuwe: ,,Als gevolg van het onregelmatig bezorgen missen onze inwoners en ondernemers belangrijke gemeente informatie, met name over bestemmingsplannen en vergunningen die ter inzage zijn gelegd. Aan die ter inzage gelegde stukken zijn vaak fatale termijnen verbonden voor inspraak.’’

Extra kosten

De fractie heeft de hoop opgegeven dat de bezorging perfect wordt en een alternatief huis-aan-huisblad is in West Betuwe niet voorhanden.

Er moet een aparte ruimte in het gemeentehuis in Geldermalsen komen waar inwoners alle stukken in kunnen zien. En op de gemeentelijke website moet veel duidelijker verwezen worden naar inspraak- en bezwaarmogelijkheden bij bouw- of omgevingsplannen.

De fractie verwacht dat de extra kosten beperkt blijven tot wat extra zaalhuur in de dorpshuizen en mogelijk de aanschaf van een computer in de nieuwe publieksruimte in het gemeentehuis.

Het voorstel staat dinsdag op de raadsagenda. Als het aangenomen wordt, wil LLBWB na een half jaar evalueren of de nieuwe aanpak werkt.

Rivierenland