Kees de Goei  oogst maïs bij Geldermalsen en Deil.
Volledig scherm
Kees de Goei oogst maïs bij Geldermalsen en Deil. © William Hoogteyling

Mais, gras en bieten uit de Betuwe

GELDERMALSEN - Er komt niet alleen fruit uit de Betuwe. De appel- en perenoogst is nog bezig, maar loonwerkersbedrijf de Goei uit Geldermalsen beleeft topdrukte met heel andere producten uit de Betuwse klei.

 ,,We zijn druk met het oogsten van maïs, gras en bieten’’, zegt Nel de Goei. Haar zoon  Kees genoot woensdagavond van een paar spaarzame vrije uurtjes in het stadion bij de Europa League-wedstrijd PSV-Sporting, maar is voor de rest net zoals de andere medewerkers vele uren aan het werk. Op de foto is hij bezig de eerste maïs binnen te halen tussen Geldermalsen en Deil. 

Veevoer

De maïs wordt gebruikt voor veevoer, voor als de dieren op stal gaan en er geen gras meer is. De bietencampagne is al volop bezig en er komt ook nog een verse nieuwe grasoogst aan. Werk genoeg voor De Goei. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland