AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Man (27) krijgt fors hogere straf voor verkrachting in Herwijnen van meisje (12): ‘Moet zijn opgevallen dat ze erg jong was’

HERWIJNEN – Wegens verkrachting van een 12-jarige meisje in Herwijnen is een 28-jarige man uit Utrecht door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. De man krijgt een fors hogere straf dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.

7 reacties

 • Judith linders

  2 maanden geleden
  Een fors hogere straf. Maar nog steeds een veel te lage straf. Dat kind heeft hier waarschijnlijk haar verdere leven last van.
 • Mark Pier

  2 maanden geleden
  Geert, Pieter Jan. Op verkrachting staat een maximale straf van 12 jaar. Dan vind ik 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk een lage straf ,vooral omdat het hier om een 12 jarige gaat.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Pieter-Jan, zulke mannen, roofdieren eigenlijk, die zijn pas ziek.
 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  @Pieter, daar heb je volkomen gelijk in maar ook in veel landen in de wereld klaagt men over lage straffen. Maar langdurig straffen is ook geen oplossing, kijk naar landen waar wel langdurig gestraft wordt: VS. Denk de opvoeding is de oplossing. Zowel thuis als daarbuiten dient men gecorrigeerd en aangesproken te worden. Maar in deze ben ik waarschijnlijk een roepende in de woestijn.
 • Pieter-Jan Hulsbosch

  2 maanden geleden
  Geert, ik bedoel de strafmaat in dit land. Dat dit helaas overal gebeurt weet ik. Maar deze dader staat binnen een jaar weer buiten. Totaal geen berouw, "dacht dat ze 18 was", kind van 12!! En zij en haar familie hebben levenslang. Dat is ziek.
 1. Betuwse landeigenaar blijft smeekbedes afwijzen om WO2-vliegenier te mogen opgraven: ‘We willen dit afsluiten’
  PREMIUM
  26

  Betuwse landeige­naar blijft smeekbedes afwijzen om WO2-vliegenier te mogen opgraven: ‘We willen dit afsluiten’

  Nabestaanden van een WO2-vliegenier die neerstortte in een weiland bij Heukelum, deden de afgelopen jaren meerdere malen tevergeefs een smeekbede bij de landeigenaar om zijn resten op te mogen graven. Een nabestaande liet onlangs tijdens een bezoek aan het vliegeniersmuseum in Fort Vuren het grote verdriet nog eens blijken. Maar de landeigenaar blijft medewerking weigeren.