Volledig scherm
Voetbal © pxhere

Man (31) uit Geldermalsen verdacht van trappen tegen hoofd van tegenspeler: OM eist werkstraf

ARNHEM – Tegen een 31-jarige man uit Geldermalsen is woensdag een werkstraf geëist voor het uitdelen van een trap tegen het hoofd van een tegenspeler. Hij deelde een trap uit tijdens een voetbalwedstrijd van GVV tegen Sleeuwijk ruim twee jaar geleden, zo luidt de beschuldiging.

Het slachtoffer raakte op 4 mei 2017 buiten bewustzijn en liep een flinke hersenschudding op. Hij heeft een maand niet kunnen werken en durfde een hele tijd niet meer te voetballen, vertelde hij voor de politierechter in Arnhem.

‘Ik heb het niet gedaan’

De verdachte, die een jaar geschorst is geweest door de KNVB, ontkende verantwoordelijk te zijn voor het letsel. ,,Ik vind het vervelend voor hem wat hem is overkomen, maar ik heb het niet gedaan.”

Tijdens de wedstrijd kreeg hij een rode kaart omdat hij een speler tegen de grond had geduwd. Het latere slachtoffer kwam tussenbeide en belandde op de grond met de verdachte bovenop zich.

,,Iemand trok hem van me af. Vervolgens voelde ik een harde klap op mijn achterhoofd. Toen heb ik het bewustzijn verloren”, aldus het slachtoffer bij de politie. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd de flinke hersenschudding geconstateerd.

Teamgenoot lag nog op grond

Spelers uit het team van het slachtoffer wijzen de verdachte aan als degene die een trap uitdeelde terwijl hun teamgenoot nog op de grond lag. Volgens sommigen schopte hij zelfs meermalen.

Teamgenoten van de verdachte spreken dat juist tegen. Of ze hebben niets gezien, of ze hebben juist gezien dat de verdachte niet schopte.

Ontzettend nare feiten

De officier van justitie ziet voldoende bewijs dat de verdachte bewust heeft getrapt. ,,Dergelijke agressie in de voetbalsport komt helaas vaker voor. Dit zijn ontzettend nare feiten. Daar past een forse straf op.” 

Maar gezien het tijdsverloop en het feit dat de verdachte niet eerder met justitie in aanraking kwam, hield hij het in zijn strafeis op een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. Verder vroeg hij toewijzing van een schadevergoeding waaronder twaalfhonderd euro smartengeld.

De raadsvrouw ziet teveel twijfel in alle verklaringen om tot een bewezenverklaring te komen. Het slachtoffer zei het te betreuren dat GVV Geldermalsen nooit iets van zich heeft laten horen en ook dat de verdachte nooit heeft geïnformeerd hoe het met hem was. De uitspraak is over twee weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland